wandelvakantie frankrijk parijs

Wandelvakantie in Frankrijk

Als u een wandelvakantie in Frankrijk plant, wilt u ervoor zorgen dat u de juiste kiest. Er zijn twee soorten lopende vakanties om uit te kiezen: rondleidingen en ongeleide wandelingen. U leert over de verschillende lengtes van wandelingen en welk type onderdak is onderweg beschikbaar. Of u nu van plan bent om in een hotel of hut te verblijven, dit boek biedt alle informatie die u nodig hebt om de juiste plek te vinden om te verblijven.

Ongeleide wandelvakanties

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschap, en er zijn talloze plaatsen in het land om te genieten van een wandelende vakantie. De Franse Alpen zijn bijvoorbeeld ongelooflijk divers. Ze zijn rijk aan inheemse flora en fauna, waaronder wilde orchideeën en roofvogels. Wandelen in deze prachtige landschappen is een bijzonder bescheiden ervaring. Een begeleide wandelvakantie in Frankrijk omvat meestal zes dagen lopen door het Alpine -landschap, stoppen bij berghelzen en genieten van het adembenemende uitzicht.

Frankrijk heeft een ongelooflijke verscheidenheid aan landschappen, cultuur en geschiedenis. Onze Frankrijk wandelende vakanties weerspiegelen deze verschillen en omvatten de adembenemende Tour de Mont Blanc, Rolling Vineyards in Bourgondië, bossen in Elzas en kalksteengeuren in de Pyreneeën.

Begeleide wandeltochten

Als u overweegt om op een begeleide wandeltocht in Frankrijk te gaan, zijn er veel opties beschikbaar voor u. Naast steden kunt u het platteland bezoeken en de cultuur van het land opnemen. Een geweldige manier om het platteland te ervaren, is door een wandeling te maken langs de oevers van de Loire. U zult wijngaarden en schilderachtige dorpen zien en genieten van het landschap.

Of je nu de oude en historische bezienswaardigheden van de Loire -vallei wilt verkennen of door de Cathar Trail wilt wandelen, je kunt een begeleide wandeltocht vinden die je door enkele van de beste delen van dit land brengt. Je kunt middeleeuwse dorpen verkennen, naar wijnproeverijen gaan, oude grotten bezoeken en musea bezoeken tijdens een begeleide wandeltocht in Frankrijk.

Midi -kanaal

De Canal du Midi is een schilderachtige en historische waterweg in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een van de oudste kanalen in Europa en is nog steeds in gebruik. Het werd gebouwd in de late 17e eeuw als een scheepvaartbekleding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Tegenwoordig is het een UNESCO-werelderfgoed en een fantastische plek om te lopen, fietsen en zicht.

De Canal du Midi is een 300-mijl lange waterweg die werd gegraven in de 17e eeuw. Het bestaat uit 328 structuren en werd gebouwd met esthetiek in gedachten. Terwijl zwemmen verboden is in het kanaal, kunt u een ontspannen wandeling maken per schip. Barge -ritten zijn een geweldige manier om te leren over de geschiedenis van deze unieke structuur.

Cathar Trail wandeling vakantie

Als u op zoek bent naar een uitdagende wandelvakantie in Frankrijk, is de Cathar Trail een geweldige keuze. Het pad strekt zich op 300 km van de Pyreneeën tot de Middellandse Zee uit en het landschap is verbluffend. Terwijl je langs het pad wandelt, zie je ruïnes van oude kastelen en adembenemend uitzicht op het platteland. Het pad was ook een populaire bestemming voor de Cathars, die door de katholieke kerk als ketters werden beschouwd.

De eerste etappe van de Cathar Trail passeert door het kleine stadje Cucugnan in de Languedoc Wine Region. Vanaf hier gaat het pad naar het zuiden, langs de Pech de Burgerach, de hoogste berg in Corbieres. Het pad passeert ook een schilderachtig meer en een oud grange. Dan loopt het pad zich een weg naar kampen Sur L'Agly, waar je je wandelvakantie in Frankrijk beëindigt.

Reizen per luxe binnenschip in Frankrijk

Een Luxury Barge -tour kan een geweldige manier zijn om het beste van het platteland van Frances te zien. Je kunt door zachte dorpen reizen met lavendelvelden, Romeinse ruïnes en olijfbossen. U kunt ook wijnhuizen bezoeken voor wijnproeverijen. Een van de mooiste dorpen in Frankrijk is Saint-Guilhem-le-Desert.

Luxury Barge Tours in Frankrijk stelt u in staat om het landelijke kanaalnetwerk vanuit een ander perspectief te verkennen. In plaats van van de ene bestemming naar de andere te snelheid, reizen deze boten langzaam door het platteland. Hiermee kunt u kleinere steden en platteland bezoeken en foto's maken van plaatsen die de meeste toeristen missen. Bovendien hoeft u niet in de rij te staan bij de beroemde Instagram -plekken - een geweldige bonus op een luxe binnenvaartour door Frankrijk!