Wandelvakantie in Spanje

Als je een wandelvakantie in Spanje overweegt, ben je bij elkaar gekomen. Kijk in dit artikel goed naar een begeleide wandelvakantie in de Baskische Pyreneeën, wandelvakanties in Lanzarote en een Calella de Palafrugell Walking Holiday.

Begeleide wandelvakantie in Spanje

Spanje heeft een rijk cultureel erfgoed en een uniek landschap dat zich leent voor een fascinerende wandelvakantie. Van de glooiende heuvels van de Pyreneeën tot de dramatische bergen van de Sierra Nevada, dit land is een wonderland voor wandelliefhebbers. Het biedt een breed scala aan terrein en landschap en een echt divers scala aan dieren in het wild.

Er zijn veel verschillende wandelroutes in het hele land, van kustroutes tot ruige bergen. Je kunt zelfs door de witte dorpen in het zuiden van Spanje lopen om gastronomie, cultuur en geschiedenis te ervaren. Wandelen in Spanje is een van de leukste vormen van buitenoefeningen en een prachtige manier om een land te ontdekken.

Baskische Pyreneeën wandelende vakantie

Het Baskenland is een autonome gemeenschap in Noord -Spanje, met verschillende culturele tradities, gevierde keuken en een taal die dateert van vóór de romantische talen. De hoofdstad, Bilbao, is een levendige stad aan de rivier en een hub voor design en architectuur, met het iconische titanium beklede Guggenheim Museum. U kunt langs de gerevitaliseerde waterkant lopen en het spectaculaire uitzicht op de Pyreneeën opnemen.

De regio staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid en groene heuvels. Voor wandelaars loopt de PyreneeS -parcours over de grens tussen Spanje en Frankrijk, een historische route die wordt gebruikt door wayfarers en smokkelaars. Bidarray, een charmant Baskisch dorp, biedt een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van het omliggende platteland of het opzuigen van de zon in een lokaal zwembad.

Wandelvakantie in Lanzarote

Het Spaanse eiland Lanzarote is een fantastische bestemming voor wandelvakantie. Het heeft een prachtig vulkanisch landschap, witgewassen dorpen en ruige kustlijnen. Deze wandelvakantiebestemming biedt iets voor elk niveau van fitness. Wandelvakanties in Lanzarote zijn een geweldige manier om de bezienswaardigheden te zien en de lokale cultuur te ervaren.

Je kunt je dagen doorbrengen met het lopen van de kliffen, het verkennen van de ruïnes van kastelen of een buggy -tour gaan. Je kunt ook op een kajakuitje gaan of het Atlantic Museum bezoeken, waar een onderwatercollectie de thuisbasis is. Je kunt zelfs leren over de millennale cultuur van de eilanden, beïnvloed door de klimatologische omstandigheden en verschillende kolonisten door de jaren heen.

Calella de Palafrugell Walking Holiday

Calella de Palafrugell is een populaire vakantiebestemming en trekt gezinnen aan en degenen die van watersporten genieten. De stad is ook een ideale plek voor wandelen en fietsen. Bezoekers kunnen genieten van de Paseo (een stevige wandeling door de stad) 's avonds, een opmaat naar de avondmaal. Verder kan de stad Llafranc, met zijn vuurtoren en nabijgelegen El Far, worden bezocht.

Een dagtocht vanuit Barcelona zal de charmes van dit pittoreske vissersdorp onthullen. Hoewel populair bij toeristen, wordt Calella de Palafrugell niet overspoeld met grote hotels en massatoerisme, waardoor het een lokale favoriet is. Met een wandelvakantie in Calella kunt u de mooie stranden van de steden verkennen, die bezaaid zijn met kleurrijke vissersboten. U kunt ook de mooie botanische tuinen van de steden bezoeken, die zich op de landtong bevinden.