De beste wandel bestemmingen in europa

Wat zijn de beste gebieden om heerlijk in de bergen te wandelen.

Voor dit artikel focussen we even op flinke wandelingen in mooie gebergten. Strand wandelingen laten we voor nu even links liggen. We zullen het iets verder moeten zoeken dan ons eigen landje en we zijn ook echt op zoek naar de mooiste gebieden. Ook al is de ardennen dichtbij en heel mooi, hij heeft deze lijst niet gehaald.

Pyreneeën

De Pyreneeën zijn hele mooie gebergte op de grens van Frankrijk en Spanje. De pyreneeën vallen onder de categorie jonge gebergten. Dat betekent dat ze hoge scherpe punten hebben wat er heel mooi uit ziet. Je kan ook de ene dag in Frankrijk doorbrengen de volgende in Spanje en als je in de buurt bent kan je ook nog de staat Andorra bezoeken! Het gebergte loopt aan de ene kant uit op de atlantische oceaan en aan de andere kant de middellandse zee. Een dagje strand met prachtige bergen in het zicht is dus ook absoluut een aanrader!

Italiaanse Dolomieten

Wat niet kan ontbreken zijn de Italiaanse Dolomieten. In de gebied in noord Italië ligt een wandelroute van 120 kilometer waar je tien dagen mee zoet bent! De wandelroute heet Alta Via. Hij start bij het plaatsje Dobbiaco en eindigt in Belluno. Een van de voordelen van Italië kiezen als jouw vakantiebestemming is natuurlijk de heerlijke keuken. Wakker worden met een cappuccino en een heerlijk stukje Italiaans gebak en als avondeten een pizza of pasta waar ze in Nederland niet aan kunnen tippen. Je hoeft natuurlijk ook niet voor de Alta Via te gaan, een camping of huisje ergens anders in de Dolomieten is ook geweldig om je een week (of een paar) te vermaken!

Eggishorn in Zwitserland

De Eggishorn is een berg in de Zwitserse Alpen. De berg is bijna 3.000 meter hoog en heeft een prachtige wandelroute. De route start hoog in de bergen waar je met een gondel naartoe wordt gebracht. Vervolgens loop je naar beneden langs een prachtig pad door de rotsen. Uiteindelijk bereik je het dal van een aantal prachtige meren. De route heeft tussendoor prachtig uitzicht. De route is 11 kilometer lang dus geen dagenlange tocht. Deze tocht is maar 1 dag maar wees niet bang, Het gebied is mooi en groot genoeg om je weken aan het wandelen te houden!

Laat je niet beperken

Dit zijn onze 3 beste keuzes maar heel eerlijk, er zijn er zoveel die eigenlijk net zo mooi zijn. Met een goed paar wandelschoenen kan jij jaar in jaar uit op vakantie in europa zonder dat je ook maar één keer dezelfde route hoeft te lopen!