Hiking in de ardennen

Hiking in de Ardennen

De Ardennen is het ideale gebied voor een actieve kampeervakantie

De meeste Nederlanders zijn wel bekend met de Ardennen gelegen in België. Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar deze prachtige omgeving die volop vertier biedt aan jong en oud. De Ardennen zijn de ideale locatie voor een kampeervakantie vol buitenactiviteiten. Het voordeel, is dat je in slechts enkele uren rijden al op de bestemming bent en het gebied daarom niet alleen interessant is om langere zomervakanties door te brengen, maar dat je ook voor een midweek of een lang weekend weg hier prima terecht kan. Qua weer is het gebied ook zeer aantrekkelijk, want het wordt er nooit heel erg heet in de zomer en door de bosrijke omgeving is er altijd voldoende verkoeling te vinden in de schaduw, wat natuurlijk zeer gewenst is wanneer je activiteiten onderneemt.

 

Verschillende campings voor verschillende doelgroepen

In de Ardennen vind je tal van verschillende campings met voor elk wat wil. Zo vind je hier onder andere campings die perfect ingericht zijn op groepen voor bijvoorbeeld schoolkampen en werkweken. Daarnaast zijn er ook diverse familie campings die beschikken over alle voorzieningen waar de hele familie plezier aan heeft. Er zijn daarnaast ook campings die cateren voor de echte actieve en sportieve kampeerder. Sommige campings zijn gelegen aan de oevers van een rivier, wat de mogelijkheid biedt om sommige activiteiten al vanaf de camping te kunnen starten, zoals bijvoorbeeld een mooie kanotocht of een survival tour.

Tip: wandelvakantie Ardennen

 

De Ardennen bieden een breed scala aan buiten activiteiten

De Ardennen zijn gelegen in Franse gedeelte van België, maar op veel plekken kun je met het Nederlands ook prima uit de voeten. Naast de diverse activiteiten op het water, leent het gebied zich ook uitstekend voor tal van fietstochten voor jong en oud. Dit gaat van recreatieve tochten tussen de pittoreske dorpjes die je op een gewone fiets kan maken, tot wielrentochten met mooie colletjes en lange dalingen door het prachtige landschap of zelfde “off the road” mountainbike tours door de bossen. Ook voor de adrenaline liefhebbers kom je in het gebied niks te kort met mogelijkheden om te bergbeklimmen en te abseilen. Ten slotte is ook hiking Ardennen een aanrader. Een vakantie naar de Ardennen is zo geboekt en de meeste campings zijn makkelijk op internet te vinden en bieden de mogelijkheid om online te boeken.